Uudised ja teated

Nädal Rõuge vallas: 21.–27. oktoober 2024

Koolivaheajal, 21.–27. oktoobrini on Suure Munamäe vaatetornis lauamängupäevad pannukatega, lisainfo.

Esmaspäev, 21. oktoober

Kell 18.00      Koolivaheaja kinoõhtu Suure Muna kohvikus: film „Eva ja Adam" (Rootsi), lisainfo.

Teisipäev, 22. oktoober

Kell 14.00      Rõuge vallavolikogu istung Rõuge rahvamajas, otseülekande link.

Kell 18.00      Koolivaheaja kinoõhtu Suure Muna kohvikus: film „Uus mängukann" (Prantsusmaa), lisainfo.

Kolmapäev, 23. oktoober

Kell 15.00      Lastefilm „Rohutirts ja sipelgas" Rõuge rahvamaja kinos, lisainfo.

Kell 17.30      Dokumentaalfilm „Põrgu katlakütja" Rõuge rahvamaja kinos, lisainfo.

Kell 18.00      Antsla ja Rõuge vallavalitsuste-volikogude kohtumine Mõniste kogukonnaga Mõniste rahvamajas, lisainfo.

Kell 18.00      Koolivaheaja kinoõhtu Suure Muna kohvikus: film „Õ nagu õnnelik" (Austraalia), lisainfo.

Kell 19.00      Draama „Emalõvi" Rõuge rahvamaja kinos, lisainfo.

Neljapäev, 24. oktoober

Kell 18.00      Filmiöö Rõuge valla noortele Varstu noortemajas, lisainfo.

Kell 18.00      Komöödia „Tähtsad ninad" Rõuge rahvamaja kinos, lisainfo.

Kell 18.00      Koolivaheaja kinoõhtu Suure Muna kohvikus: film „Minu superkangelasest vend" (Itaalia), lisainfo.

Reede, 25. oktoober

Kell 19.00       Film „Daaaaaali!" (Prantsusmaa 2023) Suure Muna kohviku kinos, lisainfo.

Laupäev, 26. oktoober

Kell 10.00       Haanja suusaradade talgud: raja äärte puhastamine võsast ja langenud puudest, lisainfo.

Kell 12.00      Liia Leppiku isikunäituse avamine Rõuge rahvamajas, lisainfo.

Kell 12.30      Liia Leppiku maalikunsti minikursus Rõuge rahvamajas, lisainfo.

Pühapäev, 27. oktoober

Kell 13.00       Rõuge korvpalliklubi mängib Optibet Rahvaliiga Terminal Lõuna Regiooni võistlustel Ülenurme spordihoones, vastaseks Playtech; lisainfo ja ülekanne.

Koolitused, konkursid, rahastusvõimalused

  • Võrumaa arenduskeskus koos Võru maakonna omavalitsustega ootab ettepanekuid aasta isa tunnustamiseks. Taotluste esitamsie tähtaeg on 25. oktoober, lisainfo.
  • Ohvriabi ootab oma vabatahtlike kogukonda juurde inimesi, kes on valmis panustama aega ja energiat ohvrite toetamiseks, lisainfo.
  • Teisipäeval, 12. novembril toimub Võrus, töö- ja tegevuskeskuses Mosaiik dementsusega inimeste ja nende lähedaste toetusrühma kohtumine, lisainfo.
  • Kagu Ühistranspordikeskus kutsub kõiki bussiga liiklejaid märkama liinibussijuhte, kes paistavad silma oma professionaalsuse ja erilise sõbralikkuse poolest. Kandidaate aasta bussijuhi tiitlile saab esitada 31. oktoobrini, lisainfo.
  • 11. novembrini on käimas lasterikaste perede kodutoetuse taotlusvoor (Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus, endise nimega SA KredEx), lisainfo.
  • Nursipalu harjutusvälja läheduses elavad inimesed saavad 1. oktoobrist 29. novembrini taotleda müratoetust, lisainfo.
  • Rõuge vallavalitsuselt saavad oma projektidele taotleda kaasrahastust kõik need vallas tegutsevad vabaühendused, kellel on olemas positiivne rahastusotsus mõnelt teiselt rahastajalt. Taotlemine on avatud jooksvalt ja kuni eelarve ammendumiseni, lisainfo.

Muud teated

  • Rõuge vallavalitsus müüb avalikul elektroonilisel enampakkumisel ühetoalise korteri Tartus Kaunase puiesteel. Oksjon kestab 8. novembrini Varakeskuse portaalis, korteri alghind on 49 000 eurot, lisainfo.
  • USA liitlasüksus viib 28. oktoobrist kuni 1. novembrini ajavahemikus kell 8–19 Nursipalu harjutusväljal läbi miinipilduja lahinglaskmised, lisainfo.
  • Rõuge Vallavalitsus on vastavalt kohanimeseadusele avalikustanud Hintsiko külas paikneva Hintsiko – Metsla tee, Pressi külas paikneva Ala-Suhka – Perametsa tee ning Varstu alevikus paiknevate Kesk tänava ja Jaama tänava ruumikuju muutmise eelnõu koos ruumikujudega valla veebilehel. Ettepanekuid ja vastuväiteid eelnõu kohta saab esitada kuni 01.11.2024 Rõuge Vallavalitsusele, lisainfo.
  • Kaitseministeerium saatis kooskõlastusringile ja Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus pani avalikule väljapanekule eelnõu Nursipalu harjutusvälja laiendamise korralduse muutmiseks ja Natura aruande nõuetele vastavaks tunnistamiseks. Esitatud ettepanekuid arutatakse 12. novembril avalikul istungil Võrus, eelnõuga saab paberil tutvuda 28. oktoobrini Rõuge vallamajas selle lahtiolekuaegadel, lisainfo.
  • Rõuge valla kodulehele on lisatud vorm, kuhu kõik sündmuste korraldajad saavad kanda oma planeeritavad üritused esmainfona – nii saab igaüks oma sündmusi paremini planeerida ning õnnestub ehk hoiduda mõnest kattuvast üritusest, lisainfo.
  • Info vallavalitsuse töötajate puhkuste kohta leiab valla kodulehelt.

Anname hoogu!

  • Haanja puhke- ja spordikeskus pakub kõigile sõpradele võimalust toetada keskuse tegemisi. Toetada saab 10, 20, 50 euroga või vabalt valitud summaga, lisainfo.
  • Luutsniku Pääste Ennetuskeskus MTÜ ootab lahkete toetajate abi uue depoohoone ehitamisel, vahendeid läheb vaja olmeruumide ja klassiruumi ehituseks ning sisustamiseks. Toetada saab pangaülekandega: Luutsniku Pääste Ennetuskeskus MTÜ, EE771010220260819225, lisainfo.
  • Meie Nursipalu MTÜ kogub toetust juriidiliseks abiks kohalike elanike ja looduskeskkonna kaitseks seoses riigi kavatsusega laiendada Nursipalu harjutusvälja, lisainfo.
  • MTÜ Rõuge Priitahtlikud Pritsimehed palub lahkete inimeste ja ühenduste abi uue päästedepoo ehitamise toetuseks. Ehitust saab toetada, tehes ülekande MTÜ Rõuge Priitahtlikud Pritsimehed arvelduskontole EE242200221050059767 (selgitus: Rõuge päästedepoo ehituseks), lisainfo.

Aktiivne puhkus ja külastuskohad

  • Alaveski loomapark on külastamiseks avatud ainult eelneval kokkuleppel, lisainfo.
  • Mõniste talurahvamuuseum on oktoobrist aprillini avatud E–R kell 10–14. Alanud on selle õppeaasta muuseumitunnid, lisainfo.
  • RMK Pähni külastuskeskus on avatud K–R kell 11−16, lisainfo.
  • Rogosi mõisas saab ettetellimisel giidiga ringkäike, toitustust, majutust ning võimalust korraldada üritusi, lisainfo. Kohvik on avatud E–R kell 9–13, mõisa ümbruses ja pargis saab jalutada igal ajal ja ilma ette teatamata.
  • Rõuge golfiväljakul saab mängida eelneva broneerimisega, lisainfo.
  • Rõuge tenniseväljak ootab mängijaid. Vajalik eelnev broneering, mille alusel väljastatakse võtmekapi kood sissepääsuks, lisainfo.
  • Side ja laptopi muuseum Mustahamba külas ootab külalisi eelneva etteteatamisega, lisainfo.
  • Suure Munamäe vaatetorn on alates septembrist avatud iga päev kell 10–17, lisainfo.