Projekt „Green School Dining / Roheline Koolitoit“

Neli omavalitsust Eestist ja Lätist on otsustanud teha koostööd tervisliku ja maitsva koolitoidu pakkumiseks koolides ja lasteaedades.

2023. aasta oktoobrikuus algas Eesti-Läti piiriülene koostööprojekt „Green School Dining / Roheline Koolitoit", mille käigus otsitakse lahendusi mahetooraine osakaalu suurendamiseks ning koolirestorani kontseptsiooni juurutamiseks haridusasutustes. Projekti partnerid Setomaalt, Rõugest, Smiltenest ja Tukumsist on ühiselt leidnud, et tervisliku ja maitsva koolitoidu pakkumine on meie laste tervise ja heaolu seisukohalt väga oluline.

Projekti eesmärk on leida võimalused ning luua ühine pikaajaline strateegia mahetooraine osakaalu suurendamiseks üle 20% Setomaa ja Rõuge valla haridusasutustes. Smiltene ja Tukumsi valdades on samal ajal eesmärgiks 20% mahetooraine osakaalu saavutamine. Lisaks tegeletakse koolitoitlustuse korraldamise kvaliteedi tõstmisega kaasates selleks aktiivselt kooliõpilasi ja -töötajaid.

Strateegia ja tegevuskava koostamise käigus kogutakse andmeid mahetooraine kättesaadavuse kohta piirkonnas ning kaardistatakse kooliköökide vajadusi tooraine hankimisel. Samuti küsitakse omavalitsustöötajatelt, koolijuhtidelt, kokkadelt ning õpilastelt ettepanekuid ja arvamusi, kuidas saaks toitlustust veel paremini korraldada ning mahetoorainet veel enam kasutada. 2024/2025 kooliaastal alustatakse strateegia elluviimisega ja korraldatakse erinevaid üritusi nagu retsepti- ja kokkamisvõistlused koolides, ekskursioonid mahetaludesse väiksematele koolilastele, õppereisid ja koolitused kokkadele, koolijuhtidele ja omavalitsustöötajatele ning mahetootjatele jne.

Projekti juhtpartner on MTÜ Setomaa Liit ja partnerid Rõuge vallavalitsus ning Tukumsi ja Smiltene vallavalitsused Lätist.

Projekt „Green School Dining / Roheline Koolitoit" viiakse ellu perioodil 01.10.2023–30.09.2025 ning selle elluviimist toetab INTERREG Eesti-Läti Programm 2021–2027.

Projekti kogueelarve on 374 050 eurot, millest ERDF toetus on 299 240 eurot. Rõuge valla eelarve on 87 400 eurot, millest toetuse osa on 69 920 eurot.

Info: Reet Reiman, projektispetsialist (reet.reiman@rougevald.ee)

Projekti uudised

Kas maitsva toidu valmistamiseks on vaja aroomisoola ja liha üldmaitseainet?

Rõuge ja Setomaa valla koolikokad said taas uusi teadmisi

Kas maitsva toidu valmistamiseks on vaja aroomisoola ja liha üldmaitseainet?

2023. a oktoobris alanud Eesti ja Läti piiriäärsete omavalitsuste ühisprojekti Green School Dining / Roheline koolitoit üks eesmärk oli strateegia loomine ja tegevuskava koostamine mahetooraine...

Valminud on haridusasutustes mahetoidu pakkumise srateegia ja tegevuskava

2023. a oktoobris alanud Eesti ja Läti piiriäärsete omavalitsuste ühisprojekti Green School Dining / Roheline koolitoit üks eesmärk oli strateegia loomine ja tegevuskava koostamine mahetooraine...

19.–22. augustini olid Rõuge, Setomaa, Smiltene ja Tukumsi koolide kokad Eesti-Läti piiriülese koostööprojekti „Green School Dining" raames õppereisil Rootsis.

Eesti ja Läti koolikokad käisid Rootsi kolleegidel külas

19.–22. augustini olid Rõuge, Setomaa, Smiltene ja Tukumsi koolide kokad Eesti-Läti piiriülese koostööprojekti „Green School Dining" raames õppereisil Rootsis.

Rõuge vald hakkab veelgi enam edendama tervisliku ja mahetoidu osakaalu koolides ning lasteaedades. Eesti-Läti programmi 6. voorus toetati koostööprojekti „Rohelised ja tervislikud...

Mahe ja tervislik toit on oluline

Rõuge vald hakkab veelgi enam edendama tervisliku ja mahetoidu osakaalu koolides ning lasteaedades. Eesti-Läti programmi 6. voorus toetati koostööprojekti „Rohelised ja tervislikud...