Uudised ja teated

Maavald otsib hiie sõpra

Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koja pressiteade 10.10. (2024)

Maavald otsib hiie sõpra

Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koda ootab mardipäevani (10.11.) ettepanekuid käesoleva aasta Hiie sõbra aunime andmiseks.

Hiie sõbra aunime võib anda inimesele, ühendusele või asutusele, kelle sihikindla tegevuse tõttu

  • on mõni ajalooline looduslik pühapaik säilinud või selle seisukord paranenud
  • on Maavalla rahvas saanud rohkem teada  meie maa looduslikest pühapaikadest
  • on Maavalla looduslikud pühapaigad paremini kaitstud.

Hiie sõbra valib esitatud isikute, ühenduste või asutuste hulgast välja Maavalla Koja, Hiite Maja SA ja EVT Põlisrahvaste SA moodustatud valimiskogu.

Hiie sõpra valitakse tänavu seitsmeteistkümnendat korda. Esimeseks Hiie sõbraks valiti Muhumaa pühapaikade eestkostja Martin Kivisoo.

Ettepanekuid koos põhjenduse ning kandidaadi ja esitaja isiku- ja kontaktandmetega võib saata kuni 10.11.2024 aadressil koda@maavald.ee või Maavalla Koda, Pärnu mnt 28-9, Tallinn 10141.

Käesoleva aasta Hiie sõber kuulutatakse välja 30.11.2024 Tartus Kirjandusmuuseumis toimuval Hiie väe tunnustamissündmusel. Samas toimub hiite kuvavõistluse võitjate autasustamine.

Hiie väe sündmus on osalejatele tasuta ning selle korraldamiseks kuulutab Maavalla Koda välja korjanduse. Iga summa on teretulnud Maavalla Koja arvelduskontole EE847700771003227588 LHV Pangas. Selgituses näidata eesmärk (hiie väe sündmus) ja lisada oma isikukood. Annetuselt saab tulumaksutagastuse.

Andres Heinapuu

Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koja kirjutaja

5693 2353