Võidupüha tähistamine Rõuges

Tänavu toimub Võidupüha paraad Narvas, kust saab alguse Võidutule üle-eestiline teekond. Võru maakonnas algab tulejagamine 23. juunil kell 16 Sulbi külas, kus ergutatakse ja autasustatakse ka Võrumaa maleva parimaid kaitseliitlasi.

Meie valla Võidupüha meeleolu saab alguse Rõuge rahvamaja juures Mälestuste pargis kell 16.30. Tule pidulikku saabumist aitavad oodata Rõuge noortekohvik, mida veab noorsootöötaja Katrin Tamberg-Tolk. Võtame üles ka laulu – rahvamaja ees trepilaval juhatab ühislaulmist Indrek Hunt.

Kell 17.30 saabub võidutuli Kaitseliidu ja Mägilaste klubi motomeeste eskordiga Rõugesse ning Vabadussõja ausamba juures algab mälestustseremoonia.

Kohal on Noorte Kotkaste ja Kodutütarde auvalve, laulame Eesti Vabariigi hümni. Sõna võtavad vallavanem Britt Vahter ja Kaitseliidu esindaja. Asetame Rõuge kihelkonna langenud kangelastele, Taani vabatahtlikele ja Friedrich Vreemannile mälestusküünlad ning kimbud. Palvuse peab koguduse õpetaja Mait Mölder, auvahtkonnalt kõlavad aupaugud.

Tseremoonia lõpus jagatakse Võidupüha paraadilt saabunud võidutuld. Kui soovid saada seda oma kodukoha jaanilõkke süütamiseks, TULE OMA KÜÜNLA VÕI LATERNAGA KOHALE!

Mis on tänavu veel teistmoodi?

Kuna tuli jõuab Rõugesse üsna hilja, siis traditsioonilist tseremooniate ringsõitu ja tulejagamist meie vallas ei toimu. Selle asemel viib Võrumaa maleva küünla ja kimbu meie suure valla paljude mälestusmärkide juurde kohalik kaitseliitlane peale ühist tseremooniat Rõuges.

Alustame pidupäeva Võidupühaga ja lõpetame jaanitule ääres!

Indrek Hunt
vabatahtlik kaitseliitlane