Vabaühendused saavad taotleda vallalt kaasrahastust investeeringuprojektidele

Rõuge vallas tegutsevatel mittetulundusühingutel, sihtasutustel, seltsingutel ja füüsilistel isikutel on 2024. aastal võimalus taotleda vallast kaasfinantseerimise toetust projektidele, mis on saanud positiivse rahastusotsuse mõnelt teiselt rahastajalt. Kaasfinantseeritakse investeeringuprojekte, mis toetavad valla elukeskkonna arengut ja parandavad valla elanike heaolu ning on kooskõlas valla arengukavas seatud prioriteetidega. 

Rõuge valla mittetulundustegevuse toetuse määramise korra leiab Riigi Teatajast, 2024. aastal rakendatakse sellest §8 – Kaasfinantseerimise toetuse andmist ja §10 – Kaasfinantseerimise taotluste menetlemine. Rohkem infot valla kodulehel aadressil rougevald.ee/mittetulundustegevuse-toetus.

Lühidalt:

  • Kaasfinantseerimise toetust saab taotleda jooksvalt, pärast positiivse otsuse saamist põhirahastajalt. Kaasfinantseerimise toetus ei ole suurem kui vastava fondi või programmi taotlusvooru projektide omaosaluse määr ja ei ületa 25% projekti kogumaksumusest.
  • Valla kaasfinantseeringut saab taotleda ainult juhul, kui projekt on saanud rahastuse riigieelarvest või välisvahenditest rahastatud programmidest ja fondidest. 
  • Vallale esitatakse kaasfinantseeringu taotlus vabas vormis (soovituslik vorm allpool) koos põhirahastajale esitatud taotluse ja lisadega. Aruanne esitatakse põhirahastaja vormil. 
  • Rahaline omafinantseering peab moodustama vähemalt 10% kaasfinantseeringuna taotletavast summast. 
  • Pärast projekti elluviimist esitab toetuse saaja vallavalitsusele toetuse kasutamise aruande (põhirahastaja aruandevorm samaaegselt aruande esitamisega projekti põhirahastajale) koos nõutud lisadega. Kui kasutamata jäänud toetuse summa on suurem kui 10 eurot, tuleb see tagastada.

Taotlus tuleb esitada vallavalitsuse kinnitatud taotlusvormil, saates selle digiallkirjastatuna valla üldmeilile vald@rougevald.ee, posti teel aadressile Ööbikuoru 4, Rõuge alevik 66201 või tuues taotluse tööpäevadel vallamaja kantseleisse. 

Juhime tähelepanu, et toetusvoorus osalemiseks peavad varem toetatud ja lõppenud projektide aruanded olema kinnitatud. 

Küsimustele vastab projektispetsialist Reet Reiman (reet.reiman@rougevald.ee, 525 3907)