Kogukonnafestivali töötoad

 Töötubade osalustasu on 5 eurot ja kohtade arv on piiratud.
Kindlusta endale koht, soetades Piletilevist pääsmed soovitud töötubadesse.
Allolevate otselinkide kaudu saab piletid Piletilevist 5 euroga ja neile ei lisandu teenustasusid*.

* Kõik töötoad on Piletilevi lehel otsinguga leitavad, sealt ja müügipunktidest ostes lisandub hinnale teenustasuna 1.50 eurot.

Piletilevi otselingid töötubadesse kohtade broneerimiseks:

Kell 9.00 Tea Heinaste töötuba valges telgis: Toidu kasvatamine segaviljeluse meetodil koduaias 

Kell 10.00 Egle Kõva töötuba-degustatsioon laada- ja toidualal: Kohalik toit ei võrdu automaatselt mahetoiduga!

Kell 11.00 Priit-Kalev Partsi töötuba rohelises telgis: Inimsõnnik tagasi toiduringi

Kell 11.30 Elen Peetsmanni, Silja Kana ja Triin Muiste töötuba kollases telgis: Uba või liha? Kaunviljade tähtsus toidulaual ja põllumajanduses

Kell 12.00 Triinu Guerrin'i töötuba valges telgis: Seemnete kasvatamine ja kogumine  

Kell 12.00 Ermo Hüüdma ja Maarja Pildi töötuba laada- ja toidualal: Taimsed pärimustoidud

Kell 14.00 Hikari Tanaka töötuba laada- ja toidualal: Hapendamiskunst Jaapanist Eestisse

Kell 14.00 Gea Valneri töötuba rohelises telgis: Jäätmevaba köök

Kell 14.30 Kairo Kiitsaku töötuba kollases telgis: Ole ilmaga alati kursis – nutikas ilmajaam sinu koju 

Kogukonnafestivali töötubasid viiakse läbi koostöös Euroopa Kultuuripealinn Tartu 2024 projektiga "Kasvades oma toiduga". 8. ja 9. septembri töötubade läbiviimist rahastatati Regionaalse Kultuuritegevuse toetusmeetmest.

« Tagasi

Gea Valner: Jäätmevaba köök

 Gea Valneri töötuba "Jäätmevaba köök" leiab aset festivali rohelises telgis kell 14.00–15.30.

Töötoas osalemine maksab 5 eurot ja tuleb eelnevalt registreerida. Seda saab teha Piletilevis ilma lisanduvate teenustasudeta SIIN.

Gea Valner on toiduajakirjanik, maaeluentusiast ja herbaatik. Ta tegutseb nii toidu-, ajakirjanduse, turunduse kui keskkonnatemaatikas. Gea on varasemalt viinud läbi erinevaid toidu- ja taimeteemalisi õpitube ning korraldab vestlustega koduõhtusööke.

Töötoast:

Töötoas valmib lihtne strateegiline plaan, kuidas oma köök jäätmevabamaks muuta. Osaleja õpib looma keskkonda, kus on lihtne olla nii keskkonnasõbralikum kui teadlikum enda ja pere harjumustest, luues igapäevast toidulauda jäätmevabalt, samuti loodus-, kodu- ning kehasõbralikult. Tihtipeale viivad väiksed sammud selleni, et kompostimine, iganädalane menüü koostamine, keskkonnasõbralikud vahendid köögis, toidu tark kasutamine saavad köögielu lahutamatuks osaks. Töötoa läbija saab kaasa mitmed nipid ja enda koostatud strateegilise plaani köögi jäätmevabamaks muutmisel.