Kogukonnafestivali töötoad

 Töötubade osalustasu on 5 eurot ja kohtade arv on piiratud.
Kindlusta endale koht, soetades Piletilevist pääsmed soovitud töötubadesse.
Allolevate otselinkide kaudu saab piletid Piletilevist 5 euroga ja neile ei lisandu teenustasusid*.

* Kõik töötoad on Piletilevi lehel otsinguga leitavad, sealt ja müügipunktidest ostes lisandub hinnale teenustasuna 1.50 eurot.

Piletilevi otselingid töötubadesse kohtade broneerimiseks:

Kell 9.00 Tea Heinaste töötuba valges telgis: Toidu kasvatamine segaviljeluse meetodil koduaias 

Kell 10.00 Egle Kõva töötuba-degustatsioon laada- ja toidualal: Kohalik toit ei võrdu automaatselt mahetoiduga!

Kell 11.00 Priit-Kalev Partsi töötuba rohelises telgis: Inimsõnnik tagasi toiduringi

Kell 11.30 Elen Peetsmanni, Silja Kana ja Triin Muiste töötuba kollases telgis: Uba või liha? Kaunviljade tähtsus toidulaual ja põllumajanduses

Kell 12.00 Triinu Guerrin'i töötuba valges telgis: Seemnete kasvatamine ja kogumine  

Kell 12.00 Ermo Hüüdma ja Maarja Pildi töötuba laada- ja toidualal: Taimsed pärimustoidud

Kell 14.00 Hikari Tanaka töötuba laada- ja toidualal: Hapendamiskunst Jaapanist Eestisse

Kell 14.00 Gea Valneri töötuba rohelises telgis: Jäätmevaba köök

Kell 14.30 Kairo Kiitsaku töötuba kollases telgis: Ole ilmaga alati kursis – nutikas ilmajaam sinu koju 

Kogukonnafestivali töötubasid viiakse läbi koostöös Euroopa Kultuuripealinn Tartu 2024 projektiga "Kasvades oma toiduga". 8. ja 9. septembri töötubade läbiviimist rahastatati Regionaalse Kultuuritegevuse toetusmeetmest.

« Tagasi

Elen Peetsmann, Silja Kana, Triin Muiste: Uba või liha? Kaunviljade tähtsus toidulaual ja põllumajanduses

Elen Peetsmanni, Silja Kana ja Triin Muiste töötuba "Uba või liha? Kaunviljade tähtsus toidulaual ja põllumajanduses" leiab aset festivali kollases telgis kell 11.30–13.00.

Töötoas osalemine maksab 5 eurot ja tuleb eelnevalt registreerida. Seda saab teha Piletilevis ilma lisanduvate teenustasudeta SIIN.

Triin Muiste on toitumisterapeut ja elamuskoolitaja, kes usub, et tervislik toitumine peab olema nauditav! Igapäevaselt toimetab Triin oma ettevõttes Triinu toidumaailm, kus tegeleb kokkamiskoolituste korraldamise ja läbiviimisega, toitumisalaste loengute pidamise ning toitumisteraapia-alaste nõustamistega.

Silja Kana on Eestimaa Looduse Fondi projekti "Eat4Change – mobilizing youth for sustainable diets" eestvedaja. Silja tutvustab inimestele, kuidas igapäevaseid toiduvalikuid (keskkonna)teadlikumalt teha.

Elen Peetsmann on Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja, kus tema igapäevaseks tööks on erinevad mahepõllumajanduse ja mahetoiduga seotud projektid. Elen veab ka Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 põhiprogrammi projekti "Kasvades oma toiduga", mis innustab Tartu ja Lõuna-Eesti haridusasutusi õppeaedasid rajama.

Töötoast:

Kaunvilju on maailmas väga palju erinevaid liike ja sorte. Kuidas kaunviljade söömine ja kasvatamine keskkonda mõjutab, sellest räägivad õpitoa alguses Eestimaa Looduse Fondi projekti "Eat4Change – mobilizing youth for sustainable diets" eestvedaja Silja Kana ja Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja, Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 projekti "Kasvades oma toiduga" eestvedaja Elen Peetsmann. 

Õpitoas saad vastuse küsimustele: 

  • Miks kaunvilju kasvatada?
  • Milliseid kaunvilju saab koduaias kasvatada?
  • Kuidas kaunviljade söömine planeedi tervist mõjutab? 
  • Milliseid toite kaunviljadest teha? 

Kokkamist viib läbi toitumisterapeut ja elamuskoolitaja Triin Muiste. Valmistamisele tulevad erinevad taimsed määrded, mida saab kasutada mitmetes toitudes.

 

Õpitoa toimumist kaasrahastab Euroopa Liit.