Uudised ja teated

Algas lumetõrjetööde hange, maaomanikel on aeg teeääri korrastada

Rõuge Vallavalitsus on Riigihangete Registrisse üles pannud hanke Rõuge valla lumetõrje 2024/2025

Hankes on Rõuge valla territoorium jagatud 12 piirkonnaks, asjast huvitatud ettevõtted on oodatud hankel osalema. 

Pakkumuste esitamise tähtaeg riigihangete registris on 21. oktoober.

Teadmiseks maaomanikele

Tulevase talveperioodi eel palume maaomanikel üle vaadata teeääred, sh erateede ääred.

Puude eemaldamine teemaalt on vajalik tee paremaks hoolduseks nii suvel kui talvel. Majandus- ja taristusministri määruse „Tee seisundinõuded" § 6 punkt 4 kohaselt peavad tee muldkeha nõlvadelt ja külgkraavidest olema eemaldatud põõsad, puud ja võsa.

Võsastunud teeääred on kujunenud suureks väljakutseks: teede kinni kasvamine põhjustab eelkõige nähtavuse halvenemist ning võib soodustada liiklusohtlike olukordade teket. Teeäärtesse kasvavad puud takistavad tee kuivamist ja rikuvad tee veerežiimi, mis omakorda kiirendab tee lagunemist.

Liiklusruumis olevad oksad lõhuvad hooldussõidukeid ning talvel raskema lumega vajuvad teele. Eeltoodust tulenevalt palume maaomanikel teeäärtest võimalusel eemaldada võsa või puud, mis võiksid lume raskuse all teele kaarduda. Selleks, et lumetõrjetööd sujuks, on väga oluline, et teel ei oleks takistusi.

Ka Rõuge Vallavalitsus planeerib teeäärsete kraavide puhastamist vastavalt oma võimekusele, prioriteetsed on teed, mille omaniku kohustused kuuluvad Rõuge vallale.

Hooldatud kraavid tagavad suurvee takistusteta äravoolu ning aitavad säilitada teede seisukorda.

Teed, mille äärest on puud nõuetekohaselt eemaldatudon parema nähtavusega, seal sulab kevadel lumi paremini ja tee kuivab kiiremini.