Mõniste hooldekodu Pihlakobar külastamise kord alates 1. novembrist 2020

Alates pühapäevast, 1.novembrist on taas võimalus külastada hooldekodu Pihlakobar elanikke, lähtudes Terviseameti 08.10.2020 juhise "Standardnõuded hoolekandeasutustes teenuse osutamiseks ja külastuste korraldamiseks COVID-19 haiguse leviku ennetamiseks" punktist 15.

Külastuskeeluaegsest kogemusest võime tõdeda, et mida vähem on väliseid kontakte, seda tervemad on hoolealused. Kuid kontaktid lähedastega on elu lahutamatu osa ja nende piiramine ei ole meie eesmärk.

Seoses sellega oleme koostanud vastava juhendi, et minimeerida haigestumist viirustesse:

  • Külastamise soovist palume eelnevalt teada anda telefonidel 789 1240, 5855 6606 või e-kirja teel monistehooldekodu@rauge.ee. Teiega lepitakse kokku külastamiseks sobiv aeg ja see registreeritakse. Parim külastusaeg on kell 13.30–15.30.
  • Hooldekodu territooriumile võivad siseneda ainult isikud, kellel ei ole hingamisteede infektsiooni haigustunnuseid ja nad ei ole COVID-19 haigestunu lähikontaktsed. Selle kinnitamiseks palutakse külastajal täita tervisedeklaratsioon. Iga külastaja kehatemperatuuri kontrollitakse puutevaba termomeetriga enne külastust. 
  • Ette registreerimata külalisi vastu ei võeta!
  • Majja lubatakse peaukse kaudu, 1–2 külastajat ruumis ühe kliendi kohta. Kliendi eluruumi ei lubata, kohtutakse II korruse koridoris. Kui kliendi tervislik seisund ja ilmastik võimaldab, tuleb eelistada kokkusaamisi asutuse õuealal või terrassil. Õuealale lubatakse 1–3 külastajat korraga. Oluline on hoida distantsi, et vältida võimalikku nakatumisohtu.
  • Külastajal tuleb pidada kinni hooldekodu hügieenireeglitest. Kuivõrd külastajatel ja hooldekodu klientidel on suur tõenäosus lähikontaktiks, on külastajal kohustus majja sisenemisel desinfitseerida käsi ja kanda kirurgilist kaitsemaski. Kaitsemaskid külastajale tagab hooldekodu. Töötaja juhendab külastajat, kuidas teha käte antiseptikat ja kasutada kirurgilist maski korrektselt.
  • Pakkide toomine on lubatud ja need võib kliendile kohe üle anda. Pakkide toomine ja vastuvõtmine toimub peaukse kaudu. Pakk ei tohiks sisaldada suures koguses ja kiiresti riknevat toidukaupa. Toidukaup tuleb pakendada.

Palume mõistvat suhtumist, sest ettevaatusabinõude rakendamine on hädavajalik hooldekodu elanike ja töötajate kaitseks ning viiruse leviku tõkestamiseks.

Olge terved!